top of page

Spanien – Barcelona

Barcelona är staden som har något för alla. Den bjuder på storslagna arkitektur, utsökt mat och soldränkta stränder. 

Lägenheten ligger centralt på en tvärgata till paradgatan las Ramblas 

Barcelona är staden som har något för alla. Den bjuder på storslagen arkitektur, utsökt mat och soldränkta stränder. 
Missa inte att besöka basilikan Sagrada Familia och Park Güell där du kan beskåda Antoni Gaudís surrealistiska konstverk. 


Stadsdelarna Ciutat Vella och Barri Gòtic bjuder på trevliga bodegor och en inblick i det autentiska stadslivet. Pröva på nattlivet vid det klassiska torget  Plaça Reial eller beskåda den magiska fontänen av Montjuïc.
Lägenheten ligger centralt på en tvärgata till paradgatan las Ramlas och endast 20 minuters promenad från badstranden. 

Vakans kalender

Barcelona är staden som har något för alla. Den bjuder på storslagna arkitektur, utsökt mat och soldränkta stränder. Ett besök till ett av världens mest kända byggnadsverk La Sagrada Família är ett måste. Kyrkan påbörjades 1892 av arktiekten Antonio Gaudí  är 172 meter hög. Möt även Gauís fantastiska skapelser I Parc Güell  där vindlande stigar leder till fantasifulla skulpturer och surrealistiska byggnader. Allt inramas av vackra trädgårdar som designades av Gaudí själv.


Är du matintresserad så bege dig till de dignande matmarknaderna Santa Caterina eller St Josep de la Boqueria. 


Något du inte heller får missa är att besöka parken Montjuïc. Det är det högsta berget i Barcelona och reser sig 173 meter över havet. Du kan nå toppen med bil eller på flera promenader/stigar. Det häftigaste sättet är dock utan tvekan att ta linbanan från hamnen. Från toppen, där ett slott från 1700-talet ligger, har man läcker 360 graders utsikt.


För att få ut mesta möjliga av Montjuïc, se till att kombinera besöket med "den magiska fontänen", som ligger vid bergets fot (bakom Plaza Espanya).

bottom of page